Portada Blog Concert Juny 2015

Portada Blog Concert Juny 2015

dilluns, 17 de gener del 2011

Comenem els tallers de Gospel amb Ramon Escalé

Avui dilluns 17 de gener a la Coral Renaixença comencem els tallers de Gospel.
Els tallers els farem durant 7 dilluns de 2/4 de 9 a 2/4 de 11 al Centre Cívic de Can Taió al Parc Catalunya s/n.
Aquest estaran dirigits per un músic molt reconegut dins d'aquest món. Tot i que us haviem possat un enllanç en una entrada anterior. Aqui teniu un resum de la seva biografia.

Ramon Escalé és pianista i compositor nascut a Manresa el 1959. S’inicia de forma autodidacta en la música als 18 anys, abandonant dos anys després els estudis de Medicina, per dedicar-se de plè a la seva autèntica vocació. Ens els anys següents rep classes d’harmonia, piano i arranjaments de Manel Camp, Alvaro Is, Zé Eduardo, Blanca Boix i Pilar Martos.

Entre els anys 1990 -97 s’introdueix en el Jazz treballant amb La Vella Dixieland, entre d’altres, i com a base rítmica durant dues temporades a les jam sessions del Pipa Club a la Cova del Drac el que li permet enriquir i madurar moltíssim el seu món musical.

A partir de l’any 97 comença a treballar en les seves pròpies formacions i espectacles: Escalé & Ribalta & Zamora, Barcelona Big Latin Band, Jordi Molina & Ramon Escalé, Esclat Gospel Singers, Big Band ( juvenil i senior ) de la Unió Musical del Bages, Gospel Five, Caurus, Gospel Messengers i Gospel Sons. Ha participat en nombrosos festivals internacionals de jazz tant a Catalunya, a l’Estat Espanyol i a la resta del món.

Actualment és director de la Barcelona Big Latin Band,les Big Bands (juvenil i senior) de la Unió Musical del Bages i dels Cors Esclat Gospel Singers de Manresa, The Gospel Messengers de Barcelona i Gospel Sons de Mataró. També lidera el seu propi quartet Los Antonios.
Des de l’any 2006 és coordinador i cofundador de la Xarxa Gospel de Catalunya, entitat que aplega actualment a set dels cors més representatius de casa nostra i que te com a finalitat proporcionar-los arranjaments especialitzats, orientació pedagògica i direcció artística així com organització de tallers, trobades i campus.


En el terreny pedagògic imparteix:
- “El Jazz la música del segle XX”. Xerrada / concert sobre els orígens del Jazz.
- “Gospel & Spirituals “. Tallers de Gospel per a Cors i músics en general.
- “ L’alé de la Big Band “. Tallers per a Big Bands.
- “Introducció a l’Improvizació”. Per a músics no familiaritzats amb el llenguatge de la improvisació.

Concert final campus Rajadell 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada